2022-03-01

Gårsdagens post fikk meg til å prøve å gjenskape en makro jeg hadde brukt på jobb som konverterer MAC adresse fra et format til et annet. Enten fra abcd.ef01.2345 til AB:CD:EF:01:23:45 ettersom den ene eller andre er den som er det jeg trenger om jeg skal søke på utstyret jeg jobber på. Så om jeg har abcd.ef01.2345 fra ene systemet, trenger jeg å søke etter AB:CD:EF:01:23:45 på det andre systemet.

Forrige makro forsvant i oopsy-daisy-verifiser-backuppassord-før-du-nullstiller-maskinen, husker ikke helt hvordan den var, men når jeg tastet snarveien kjørte makroen på det som lå i utklippstavlen, om det var noe som var 4dott… så gjorde den om til 2kolon… eller omvendt.

Så fikk jeg den lure idéen at det er jo tåpelig å måtte taste en spesiell tastatursnarvei for å konvertere fra den ene til den andre, hva om jeg bare kunne kjøre regex på utklippstavlen og bare konvertere automatisk.

Heldigvis hadde jeg lest første tips her om å lage en «Avbryt alle makroer» makro. For når man kjører en makro som reagerer hver gang utklippstavlen endres, og matcher på regex mot alle former for macadresser, og konverterer 4dott… til 2kolon… eller omvendt, og og endrer utklippstavlen til det som var resultatet av konverteringen, så ja, da får man en loop.

Så da har jeg brukt litt flere timer i kveld på å løse problemet, enn hva jeg hadde måtte brukt på å redigere fra det ene formatet til det andre ut i fra hvor jeg hentet macadressen og hvilket system jeg skal søke i.

Men makroen ser ut til å virke for de to formatene jeg borte i, og da gir jeg fanden i de andre situasjonene der det maksimalt blir en endring fra store bokstaver til små bokstaver for andre ting som matcher på regexen for macadresse.