2021-11-30

Den eneste fokusen jeg bruker på mine epledingser er soving ettersom jeg har en søvnplan på hverdagene, og jeg liker alarmfunksjonen på Apple Watch ettersom det er en veldig behagelig måte å våkne på (jeg sover med klokken på). Men opplevde en morsom feil i morges.

I går brukte jeg iPhone til å lese i en bok, og etter en stund foreslo iOS om å slå på lesefokus med smart aktivering (så jeg antar at om jeg bruker f.eks Kindle, Bøker osv så vil den slås på automatisk). Og mens jeg leste på iPhone så begynte klokken å bli såpass sent at fokus for soving ble slått på i henhold til tidsplanen. Jeg avsluttet lesingen, gjorde unna kveldsrutinene og la meg til å sove.

Stor ble overraskelsen neste dag når jeg våknet etter at jeg normalt ville ha vært på jobb, og alarmskjermen på både klokke og telefon spurte om jeg ville slumre eller slå av alarmen. Og når jeg slo av alarmen, så var det fokus for lesing som var aktivt.

Problemet var at selv om alarmen gikk som normalt, så ser det ut som fokus for lesing gjorde at iPhone ikke lagde lyd, og Apple Watch hverken lagde lyd eller vibrerte. En veldig stille alarm.

Antar det er en bug, for det er litt tåpelig at innstillinger for fokus stables på hverandre. I alle fall når den ene er kontrollert av en tidsplan.