Kongen befaler 📺

2021-08-21

Fikk for noen måneder siden tipset om å sjekke Taskmaster på YouTube. Begynte ikke å se på klippene før nå i sommer, og da ble jeg klar over at TV Norge har lagd en norsk versjon som heter Kongen befaler.

Forrige helg begynte jeg å se på alle episodene, og i dag så jeg den siste (ferietid er ferietid). Og det var veldig underholdende.

Så lenge min standard er å slå på Apple TV, og se en episode eller to på en av de mange seriene som ligger i køen min, og aldri bedrive kanalsurfing, så er jo dette en type TV-program jeg ofte går glipp av. Men må si at både originalen og Kongen befaler falt veldig i smak. Skulle man utsette noe på sistnevnte er jo at Alex Horne i førstnevnte både brukes og misbrukes av deltagerene i større grad. Synes ikke Olli blir utsatt for samme skjebne i Kongen befaler. Tror det er litt komikk som forsvinner der, selv om Horne har et herlig oppsyn.

Og synes jo Jenny Skavlan var en verdig vinner til slutt. Og var alltid litt moro med hvor smart, men treg hun var til å utføre enkelte oppgaver, mens hun samtidig skrøt av seg selv. Er noe superskurk fra tidlige Bond-filmer over det hele. I hele tatt mye bra klipping i alle sesongene.