Social Warming 📚

2021-07-03

Forrige lÞrdag nevnte jeg at jeg holdt pÄ Ä lese Social Warming, med undertittelen «The Dangerous And Polarising Effects Of Social Media» som lydbok. Ble ferdig med den i gÄr, og den gir jo i hovedsak et skremmende overblikk over problemene med sosiale medier, og i sÊrlig grad Facebook, Twitter og YouTube. Kan anbefales. Leses av forfatteren selv, og har fornuftige lengder pÄ kapitlene.

Personlig har jeg jo vÊrt klar over det lenge. Facebook brukte jeg lite, og det begynner Ä bli noen Är siden jeg deaktiverte kontoen, og pÄ Twitter har jeg gjort mitt for Ä unngÄ Ä havne i dagens ting man er sinna pÄ (ser ikke andres retweets, ser aldri pÄ trender, bruker tredjeparts klienter). Og lignende taktikker pÄ YouTube.

Og etter en uke etter Ä ha slettet Twitter og Instagram fra mine dingser, sÄ er den viktigste bieffekten at jeg er mindre informert om hva som skjer i verden. Twitter var ofte min innfallsport til interessante nyheter, men akkurat nÄ uten Twitter er jeg litt lite flink til Ä besÞke alle de nyhetskildene jeg faktisk betaler for. Dog, dette er mer en sakte endring av mine vaner. Det vil ta tid.

Men fÄr meg til Ä tenke pÄ sitatet som ofte er tillagt Mark Twain.

if you don’t read the newspaper, you’re uninformed. if you do, you’re misinformed.

Akkurat nÄ er jeg lykkelig uopplyst.