Social Warming 📚

2021-07-03

Forrige lørdag nevnte jeg at jeg holdt på å lese Social Warming, med undertittelen «The Dangerous And Polarising Effects Of Social Media» som lydbok. Ble ferdig med den i går, og den gir jo i hovedsak et skremmende overblikk over problemene med sosiale medier, og i særlig grad Facebook, Twitter og YouTube. Kan anbefales. Leses av forfatteren selv, og har fornuftige lengder på kapitlene.

Personlig har jeg jo vært klar over det lenge. Facebook brukte jeg lite, og det begynner å bli noen år siden jeg deaktiverte kontoen, og på Twitter har jeg gjort mitt for å unngå å havne i dagens ting man er sinna på (ser ikke andres retweets, ser aldri på trender, bruker tredjeparts klienter). Og lignende taktikker på YouTube.

Og etter en uke etter å ha slettet Twitter og Instagram fra mine dingser, så er den viktigste bieffekten at jeg er mindre informert om hva som skjer i verden. Twitter var ofte min innfallsport til interessante nyheter, men akkurat nå uten Twitter er jeg litt lite flink til å besøke alle de nyhetskildene jeg faktisk betaler for. Dog, dette er mer en sakte endring av mine vaner. Det vil ta tid.

Men får meg til å tenke på sitatet som ofte er tillagt Mark Twain.

if you don’t read the newspaper, you’re uninformed. if you do, you’re misinformed.

Akkurat nå er jeg lykkelig uopplyst.