Sosial detox

2021-06-26

Synes 25 days of quitting Twitter var morsom lesning. Og jeg har jo semiprøvd det før med å ikke åpne Instagram og Twitter (og har i år hatt begrensinger i skjermtid på iDingsene).

Jeg har etter min mening en grei strøm på både Twitter og Instagram. Sistnevnte har mange dyrevideoer, særlig fugler, mens førstnevnte har blitt greit tilpasset for min del (veldig selektiv hvem jeg følger, har slått av det å se andre sine retweets, samt en utstrakt bruk av muffles, mutes og blocks).

Samt at når jeg skjønner at dagens hovedperson har blitt utvalgt, så søker jeg aldri opp hvem og hvorfor. Er det «viktig» nok kommer forklaringen til slutt i feeden min.

Men etter å ha lest 25 days …, så bestemte jeg meg for å slette de appene for de sosiale plattformene jeg fortsatt brukte. Ikke alene bare pga den, men fordi det passet bra. Jeg har jo også trappet ned på podcastlytting til fordel for lydbøker. Og den fjerde boken jeg leser som lydbok er Social Warming av Charles Arthur (og hans blogg The Overspill kan anbefales).

Sammenligningen med at smarttelefonen og sosiale medier er dagens sigarett er faktisk ikke ueffen. Like skadelig, og det er noe å fikle med mens man prøver å bruke opp tid.