Tenet 🍿

2021-01-11

Det var jo mest en spøk. Men samtidig litt sannhet. Dog, terningkast er jeg usikker på. Først og fremst fordi det egentlig ikke er noe jeg bruker. Enten så er det dårlig, sebart eller bra i min bok. Og jeg prøver å styre unna ting som sannsynligvis faller i den første kategorien.

Jeg har ikke sett Tenet flere ganger (men jeg kommer til å gjøre det). Så vi kan jo trygt fastslå at den sannsynligvis ikke er i kategorien «dårlig».

Men er den bra?

Det er jeg litt mer usikker på. Det er jo en velprodusert film, spilt inn steder der det som oftest ikke spilles inn storfilmer (som en følge av skattefordeler for filmproduksjon), teknisk vidunderlig og en historie som er brainfuck. Ikke ulikt mange av filmene til Christopher Nolan.

Og akkurat nå, så er vel det eneste jeg har å utsette på den er kanskje tonen i filmen. Den er kanskje litt lavmælt.

Men minimum sebar er den. Sannsynligvis er den bra. Det er bare at dette er en film som krever mye av deg som seer. Tror jeg.

Er jo bare synd at man ikke akkurat har fått oppleve den på det store lerretet peke på 2020