20 Macs for 20^H^H 3 Macer for 30. desember.

2020-12-31

Jason Snell har jo nettopp avsluttet sin 20 Mac for 2020, der den originale iMacen fikk førsteplass på hans liste

With this year marking the turn of decades (in some particularly disastrous ways, as it turns out), I decided to construct a list of the 20 most notable Macs in history. Over the next 20 weeks, I’ll post essays, podcasts, and videos about each of them, counting down to number one.

Og som han bemerket i neste avsnitt

Now, note my choice of words there: notable. I’m not saying these are my favorite Macs—a bunch of them I only knew in passing and never used myself. I’m not saying these are the best Macs ever—a difficult thing to measure, since (with a few obvious exceptions) the best Macs made are the most recent ones, otherwise we’d all still be using G3 iMacs.

Jeg hadde såvidt tafset borti noen Macintosh Performa tidligere, men det skal sies at den første iMacen er minneverdig, med trenden den startet. Samt litt personlig minneverdig i forbindelse med noen dokumenter jeg har forfattet på diverse iMac G3-er.

Men skulle jeg lage en slags personlig Topp 3, så blir det følgende:

  1. MacBook Air 11 2010. Min første Intel Mac var den originale MacBook Air, men det er 11” av redesignet som kom i 2010 som er min favorittmaskin til nå (vel, litt mer spesifikt 2013 modellen jeg oppgraderte til tre år senere).

  2. PowerBook G4 12 2003. Min første Mac. Pure geeklust når jeg så den første gangen.

  3. Maskinen jeg skriver på nå, MacBook Air M1. Kanskje lit prematurt å ha den med allerede nå. Og når jeg sammenligner denne med min MacBook fra 2015, så synes jeg det er litt synd at MacBook ikke ble reintrodusert med M1. Men det er første maskin siden #1 som har utmerket seg i stor grad, og med tanke på at det vil være den maskinen med dårligste Apple Silicon noensinne (sånn 99% sannsynlig), så blir det spennende å tenke på hva som kommer i fremtiden med tanke på hva de allerede har vist med ytelse og batteritid.