2020-11-24

Etter ett døgn med MBAM1!, men dessverre ikke så mange minutter fordi overføringen fra gammelmaskin tok sin tid og så har jeg vært opptatt med jobb og kursing i dag, så er det noen ting som slår meg.

  1. Det som som ikke er optimalisert for Apple Silicon virker i hovedsak. Ikke at jeg har testet så veldig mye, men det jeg har prøvd har virket.

  2. Men MacBook Pro 13” fra 2018 som jeg overførte i fra generelt ble varm, og måtte gjøre seg hørbar med viftene i noen minutter, så var MBAM1! kjølig som bare det.

  3. Jeg savner MacBook Air 11”. Jeg hadde 2010 og 2013 modellen, og den formfaktoren er min favorittmac gjennom tidene. 2013 modellen ble erstattet med en MacBook i 2015, og generelt sett liker jeg den (inkludert tastaturet, bortsett fra piltastene). Den var dog litt blodfattig. Den var sannsynligvis fem år for tidlig ute. Men Apple. Gi meg en MacBook Air som veier rundt kiloet og er litt mindre enn denne. OKTHXBYE!

Men dette blir morsomt å følge med på videre. På en måte er jo disse tross alt de dårligste maskinene Apple kommer til å selge med sine egne CPU-er. Samtidig så er de jo raskere enn det meste annet bortsett fra Mac Pro, iMac Pro og noen modeller av iMac fra i år og i fjor. Og dette er lavendemodellene til Apple.