The Boys (og bittelitt Space Force) đŸ“ș

2020-06-07

NÄr jeg sÄ traileren til The Boys fÞrste gang, sÄ tok det vel ca. 20 sekunder fÞr jeg sa «heilage mÞkk, dette ser ut til Ä vÊre en veldig annerledes superheltserie».

Og i dag har jeg sett ferdig fÞrste sesong av den, og mÄ si at den var meget underholdende, selv om den nok er litt mer blodig enn de fleste andre superheltserier/filmer. Og nÄr jeg sier litt, sÄ mener jeg egentlig mye. Den var voldelig, rÞff, blodig og morsom. Full av figurer man liker, og resten, vel, la oss si at de har man en komplisert forhold til.

For Ä lage en god serie sÄ er det mye som mÄ treffe. Kildematerialet, forfattere, regissÞrer, alt det bak kameraet som lager det som er foran kameraet. Og rollebesetning. Rollebesetning er alfa og omega. Jeg tror at det er mer sannsynlig at gode skuespillere greier Ä gjÞre noe ut av et middelmÄdig manuskript enn omvendt. Dog, etter Ä ha skumsett Space Force den siste uken ble jeg plutselig litt mer usikker. Skulle jo tro at med Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz og Lisa Kudrow sÄ burde det jo vÊre mulig Ä lage noe bedre enn det de klarte. Men selvsagt, selv om de enkeltvis er gode komediske skuespillere, sÄ betyr det ikke at de har kjemi sammen. Var heller ikke til hjelp at det var et veldig stort persongalleri fra dag 1. Og sannsynligvis et ekstra middelmÄdig manuskript.

Og det var en veldig komplisert mÄte pÄ Ä si at «The Boys» har en veldig flott rollebesetning. Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Laz Alonso, Tomer Capon, Karen Fukuhara, Elisabeth Shue, Chace Crawford, Dominque McElligott, Jessie T. Usher. StrÄlende ensemble.

At de ogsÄ begrenset seg til Ätte episoder var nok ogsÄ til hjelp. Har bare sett fÞrste sesong av Daredevil (som jeg likte) og ingen av de andre Marvelseriene (Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist), men sÄ vidt jeg har sett, lest og hÞrt, sÄ er en gjentakende kritikk av Netflix sine Marvelserier at de bestÄr av for mange episoder med tanke pÄ innhold. SÄ med Ätte i sin fÞrste sesong, sÄ tror jeg at «The Boys» klarte balansegangen mellom antall episoder og innhold.