The Boys (og bittelitt Space Force) 📺

2020-06-07

Når jeg så traileren til The Boys første gang, så tok det vel ca. 20 sekunder før jeg sa «heilage møkk, dette ser ut til å være en veldig annerledes superheltserie».

Og i dag har jeg sett ferdig første sesong av den, og må si at den var meget underholdende, selv om den nok er litt mer blodig enn de fleste andre superheltserier/filmer. Og når jeg sier litt, så mener jeg egentlig mye. Den var voldelig, røff, blodig og morsom. Full av figurer man liker, og resten, vel, la oss si at de har man en komplisert forhold til.

For å lage en god serie så er det mye som må treffe. Kildematerialet, forfattere, regissører, alt det bak kameraet som lager det som er foran kameraet. Og rollebesetning. Rollebesetning er alfa og omega. Jeg tror at det er mer sannsynlig at gode skuespillere greier å gjøre noe ut av et middelmådig manuskript enn omvendt. Dog, etter å ha skumsett Space Force den siste uken ble jeg plutselig litt mer usikker. Skulle jo tro at med Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz og Lisa Kudrow så burde det jo være mulig å lage noe bedre enn det de klarte. Men selvsagt, selv om de enkeltvis er gode komediske skuespillere, så betyr det ikke at de har kjemi sammen. Var heller ikke til hjelp at det var et veldig stort persongalleri fra dag 1. Og sannsynligvis et ekstra middelmådig manuskript.

Og det var en veldig komplisert måte på å si at «The Boys» har en veldig flott rollebesetning. Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Laz Alonso, Tomer Capon, Karen Fukuhara, Elisabeth Shue, Chace Crawford, Dominque McElligott, Jessie T. Usher. Strålende ensemble.

At de også begrenset seg til åtte episoder var nok også til hjelp. Har bare sett første sesong av Daredevil (som jeg likte) og ingen av de andre Marvelseriene (Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist), men så vidt jeg har sett, lest og hørt, så er en gjentakende kritikk av Netflix sine Marvelserier at de består av for mange episoder med tanke på innhold. Så med åtte i sin første sesong, så tror jeg at «The Boys» klarte balansegangen mellom antall episoder og innhold.