The Fate of the Furious 🍿

2020-05-10

Alle gode ting er åtte. Eller noe sånt. Jeg er i alle fall ferdig med å se de 8 hovedfilmene (der jeg bare hadde sett den første opprinnelig). Får vel ta en gjentitt av Hobbs & Shaw ved anledning.

The Fate of the Furious er da naturlig nok den åttende filmen om gatebilentusiastene. Første fire var etter min mening særs svake (i alle fall sett i 2020 (dog, jeg likte den første når jeg så den på kino, men det var en annen tid, og en annen alder)). 5-6-7 begynte trenden med å toppe hele driten, og ble progressivt sprøere og morsommere.

8 fortsetter naturlig nok denne trenden, og man skjønner jo at ting har endret seg når Charlize Theron er filmens bad gu^H^H gal. Dette er en serie som har fått høyere og høyere status.

Dom får et umulig valg og må jobbe mot sin «familie». Hobbs ender i fengsel og må bryte seg ut med Shaw (heftig scene), og hackeren Cipher (Theron) skaper kaos i New York med å ta over kontrollen over biler. Tenk zombier, bare at det er biler som begynner å sverme mot deg. Morsom sekvens.

Så blir det jo en heftig slutt som involverer en russisk ubåt og base i det kalde nord.

Fortsatt herlig overdrevet. Og Tyrese Gibson var faktisk ikke så veldig irriterende. Meget spesielt. Fortsatt grei underholdning som det har vært siden den femte filmen.

Uhøytidelig rangering av en veldig uhøytidelig filmserien: 7-(Hobbs & Shaw)-6-8-5-1-4-2-3.