Ting vi mistet i brannen 📚

2020-02-11

Ting vi mistet i brannen er en novellesamling av Mariana Enríquez som er februarboken i @enslagsbokklubb. Personlig er jeg ikke en stor leser av novellesamlinger (i den grad jeg kan kalles en stor leser av noe). Kan bare huske En fremmed jeg kjenner som var en favoritt fra 2015.

Denne derimot er jeg ikke en fan av. Starter litt tregt og hopper litt over alt. Selv om det mot slutten skjer en vridning mot kvinner og skuffelsen deres over mannen i sitt liv over til at enkelte menn er psykopater som ødelegger kvinner. Skjønner at det er et viktig tema. Mental helse er også et element. Noen av historiene hellet litt mot å være grøssere, og en av de giddet jeg ikke å lese ferdig fordi den ble for creepy. That’s not my jam.

At dette opprinnelig var en bok på spansk som er oversatt var neppe heller til hjelp. Følte at språket var litt stakkato. Ikke ulikt denne posten.