En podcast om The Good Place (garantert ikke fri for spoilere)

2020-02-10

Hørte på en podcast om siste episode av The Good Place laget av det jeg antar er fans av serien. Har prøvd å høre på den før, men den falt ikke i smak.

Men valgte å høre på den siste episoden. To ganger. Vel. Første gang varte i cirka 10 minutt før jeg ytret «men herregud da» og slettet episoden. Andre gang så klarte jeg å høre den ferdig.

Men når jeg skriver «… laget av det jeg antar er fans av serien.», så er det en antagelse jeg er litt usikker på. For her var det flisespikking på høyt nivå over hver eneste lille detalj i episoden og uenighet om kunsteriske valg. «Åja, Tahani var plutselig venner med søsteren sin» (noe man hadde faktisk lagt opp til i forrige sesong da de gjorde opp med hverandre i Budapest). Hvor kom det i fra sånn plutselig lurte de på og mente at dette og mange andre utviklinger burde ha blitt forklart nærmere. I siste episoden som dekket et tidsrom på noen tusen Bearimies.

Eller valget med at Michael ble forvandlet fra demon til menneske på jorden i Ted Danson sin skikkelse og ikke en yngre versjon. Ja, ok. Hadde vært merkelig om dette var første episode i en ny serie, da hadde det kanskje vært mer naturlig å bruke en eldre person som ble forvandlet til en yngre. Men i seriefinalen? Da synes de at man bør bytte ut en av de bedre figurene i serien med en ung spirrevipp fordi det er mer «realistisk»?

Og nå driver jeg flisespikking av en podcast laget av noen glade amatører. ARGH. Skulle nok ikke ha lastet ned podcasten på nytt etter første forsøk.