Støttemedlemskap, donasjoner og abonnementer

2019-12-05

Bruker å donere penger til diverse ting på Internett som jeg synes fyller en viktig rolle (selv om noen kanskje har litt problematiske sider kremt wikipedia) eller eller blir støttemedlem, som f.eks Radiotopia eller andre podcaster/skribenter. Og nevnte Radiotopia holder nå på med sin høstkampanje for å få flere donorer/få eksisterende donorer til å øke donasjonen litt.

Og når jeg åpnet regnearket jeg bruker til å holde oversikt over månedlige/årlige utgifter abonnement og donasjoner for å «regnskapsføre» den økte donasjonen til Radiotopia, så begynte jeg å tenke at denne listen er litt langt. Og totalsummen i nederst begynner å bli litt høy. Så jeg gikk i gjennom listen og innså at jeg kunne redusere totalsummen fort med å kutte ut TV 2 Sumo (men jeg har jo fortsatt lyst å se på Premier League) og Aftenposten (man kan si hva man vil om pressen, men jeg synes fortsatt at de har et viktig samfunnsoppdrag (selv om hvordan de delvis løser sitt samfunnsoppdrag har enkelte problematiske sider og for å ikke snakke om hvordan de tidvis oppfører seg som den kulørte dagspressen)).

De andre avisene i Norge og utlandet jeg abonnerer på har heldigvis litt bedre månedlige utgifter. Og strømmetjenestene må jeg fortsatt ha, å laste ned backuper fra Internett er kjedelig (hører dere Disney+).

Og utgiftene til f.eks podcastnettverk/nisjeblogger/skribenter/les senere/donasjoner utgjør jo en klassisk mange-bekker-små-gjør-en-stor-å situasjon. Men de fleste setter jeg jo pris på, og det å bare kutte ut en eller to av de føles fånyttes.

Så jeg endret den månedlige utgifter for Radiotopia og lagret regnearket. Og bestemte meg for å revurdere det hele når Premier League var ferdig i mai neste år.