Kundeundersøkelse

2019-10-07

To dager etter at jeg hadde besøk av en serviceperson fra Bosch, etter å ha ventet i tre uker på besøket fikk jeg innbydelse til en kundeundersøkelse der de startet med følgende påstand.

Vi har nylig reparert et Bosch husholdningsapparat med følgende reparasjonsnummer: […].

Vi vil gjerne vite hvordan du opplevde vår service, og det er derfor vi jevnlig sender ut en kundeundersøkelse til våre kunder.

Vi setter stor pris på din tilbakemelding som bare vil ta noen minutter av din tid. Vi vil selvsagt behandle tilbakemeldingen konfidensielt, og den vil ikke bli brukt i reklameøyemed.

Føler at jeg svarte seriøst nok.

Er det noe spesielt du mener vi bør forbedre?

Det er jo litt overraskende at dere mente dere har reparert noe. Jeg fikk anbefalingen om å kjøpe noe nytt i stedet ettersom reparasjonskostnadene ville overstige prisen for et nytt kombiskap.

Og det er greit nok.

Men jeg burde ikke ha ventet i 3 uker for å få et fem minutters besøk av en serviceperson og betale 1349 NOK for dette rådet. Basert på produktets alder og feilbeskrivelse, så burde dere har greid å komme med en kvalifisert gjetning om at det var kompressoren som begynte å slite og at evt. kostnader for å bytte den ville koste det samme som det å få tilbrakt 1 til 3 kjøleskap.

Noen kunne ha sett på saken, foretatt et sannsynlighetsvurdering, så ringt eller sendt en mail til meg med “vår antagelse basert på alder, beskrivelse og servicehistorikk for denne modellen er at det sannsynligvis er kompressoren som begynner å slite, og at det nok lønner seg mer å kjøpe seg en ny modell. Vi kan fortsatt komme på servicebesøk, men dette er det mest sannsynlige rådet”.

Kan jo også medføre at deres servicepersonell kan redusere antall bomoppdrag og dermed får kortere ventetid for avtale.

Hva mener du er våre sterke sider?

Servicepersonen kom innenfor avtalt tidsrom og ringte en stund før ankomst.

Så får man håpe at de tar dette til seg, eller om pengene for alle servicebesøkene er viktigere.