2019-10-01

I dag betalte jeg 1349 kroner for å få anbefalt å kjøpe nytt kombiskap. Servicemannen som var på besøk trodde ikke det var samme feil som sist da «hjernen» måtte byttes ut (og hadde det vært den så hadde ikke det hjulpet ettersom den delen ikke produseres lengre), men at det var kompressoren som begynte å bli sliten og dermed ikke klarte å holde tempoet oppe for å holde riktig temperatur. Og det høres jo plausibelt ut, er tross alt snakk om et kombiskap som begynner å bli 15 år gammelt. Og at deler + arbeid for å bytte kompressor ville ha kommet på 8-9000 kroner. Kan kjøpe ett til tre kombiskap for den prisen, inkludert frakten for å få det bært inn.

Er dog litt irritert over at dette er et råd de kunne ha gitt meg på et tidligere tidspunkt. De fikk tross alt modellnummer og en problembeskrivelse som burde ha gitt de en mulighet for en kvalifisert gjetning om hva som er den mest sannsynlige feilen og hvorvidt det ville lønne seg for å fikse et såpass gammelt kombiskap. Slik at jeg hadde kunne unngått å måtte vente i tre uker på å få et 10 minutters besøk av en servicemann. Skulle jo tro at de hadde egeninteresse av å kunne utnytte servicefolkene sine bedre.

Jeg skulle nok ha gjort som jeg tenkte når jeg okket meg over håpløse bestillingssystemer.

De kunne først komme tidligst om tre uker. For å bruke 5 minutter på å bytte et kontrollerkort. Det er jo nesten så det er greiere å bare stikke innom Elkjøp, finne et akseptabelt kjøleskap med kortest mulig leveringstid. Litt dyrere blir det jo. Men nei, alt annet enn temperaturen er ok. Den jobber for å holde temperaturen på det den tror er normalen.

Jaja, får stikke innom Elkjøp i morgen.