2019-09-01

Det var en gang at jeg syntes at Suits var en halvgrei TV-serie. Aldri ukens høydepunkt, men helt grei til en sen frokost på en lat søndagsmorgen. Og den hadde en grei «spenning» i hvordan Harvey, Donna og Mike jobbet for å unngå at alle de andre fant ut hemmeligheten om Mike.

Men en gang måtte jo serieskaperne slutte å bruke det opprinnelige konseptet for serien, og Mike ble en vanlig advokat, etter en tur i fengsel. Jeg tror i alle fall at han ble advokat. Kanskje før han dro i fengsel. Jeg husker ikke. Og nå er jo han og Rachel skrevet ut av serien etter at Meghan Markle har blitt kongelig.

Uansett, tror det var i sesong 6 (evt. 7) at jeg la merke til hvor mange tåpelige scener som brukes for å fortelle handlingen. Nye klienter møtes tilfeldig på fabrikkgulvet. Eller i lobbyen i bygget de har kontorlokaler i. Eller bare utenfor bygget. Konflikter er bare to personer som står og roper til hverandre. På den enes kontor. Eller i lobbyen. Eller ute på gata. Og lider veldig av det mest vanlige tropen innenfor TV. Folk som burde prate med hverandre prater ikke med hverandre, og om de prater med hverandre så holder de noe skjult, selv om de hadde fortalt hverandre det de holder skjult så hadde konflikten vært over. Og selv etter å ha sett 100+ episoder er jeg jammen meg ikke klar over hvor stort firmaet er.

Tror det var litt mer finesse i historiefortellingen de første sesongene, hvor enn liten den finessen eventuelt var. Gidder ikke å gå tilbake for å finne ut.