2019-08-31

Hørte på Dalrymple og Gruber på siste The Talkshow, og syntes diskusjonen deres om kredittkort muligens overså noen sammenhenger. De snakket positivt om cashback og poeng, hvor enkelt det var å ordne opp i om man ble svindlet, og negativt om renter. Greit nok at renter som oftest er alt for høye (selv om Apple Card sin 13ish % kanskje er blant de bedre, i alle fall sammenlignet med det jeg har selv på mine kort).

For jeg antar jo at ting som cashback og dekning av kostnader for kortsvindel er noe som finansieres bl.a av rentene til de som bruker sin tid til å betale tilbake sine kredittkortutgifter.

Ikke at VISA, Mastercard, American Express et al er selskaper som har det trangt økonomisk og sannsynligvis kunne hatt lavere renter. Og at bransjen med kredittkort, forbrukslån og ågerrente er noe som burde blitt sterkere regulert.

Og samtidig føles jo diskusjonen om kredittkort litt fremmed. Jeg bruker jo kredittkort til netthandel, men normalt sett så er det jo et debitkort vi bruker i Norge. Og vi har jo heldigvis relativt lave kostnader for kortbruk pga bank axept. Så det føles jo litt tåpelig å bruke Apple Pay der jeg kan når jeg egentlig vet at stedet der jeg bruker mine penger har litt høyere kostnader med VISA/Mastercard (og dermed Apple Pay) enn når jeg bruker bank axept.