TV-finaler jeg er fornøyd med

2019-05-24

Hørte nettopp på bootlegen av The Incomparable sin «TV endings draft». Kommer vel ut på søndag for de som ikke er medlemmer.

Så fikk lyst å lage en liten topp 5 for min del. Hva som er en god slutt er det stor uenighet om. Skal den nøste opp alle løse tråder? Skal det være en lykkelig slutt for alle? Eller i det minste en avslutning for alle rollefigurer? Hva med åpenhet for videre historier?

  1. Scrubs
  2. Sopranos
  3. The Americans
  4. Halt and Catch Fire
  5. Person of Interest

Scrubs var/er en serie som gir meg følelser Og slutter på et tidspunkt man forstår at rollefigurene har det bra. Og er man fans skjønner man hvilken sisteepisode jeg mener.

Sopranos er herlig åpen for tolkning. Samme med Halt and Catch Fire er også åpen, man får virkelig lyst på en sesong eller to til.

The Americans hadde en perfekt finale som var veldig naturlig. Person of Interest er kanskje ikke en superduperslutt, men jeg er glad for at den fikk en slutt.

Ellers hederlig omtale til Mad Men, Counterpart (tatt i fra oss for tidlig), West Wing og M*A*S*H. Samt jeg likte slutten til The Big Bang Theory og How I Met Your Mother. Sistnevnte vant derimot «Bad Endings» delen av podcasten. For meg er slutten grei, var alltid Ted og Robin for min del. Problemet er at den varte noen sesonger for lenge så de rotet det til med Barney og Robin. Kanskje moren burde ha vært introdusert tidligere slik at man gikk bort fra originale ideen og heller brakte litt nytt blod til serien. The Big Bang Theory gjorde det med bravur i alle fall.