House of Cards

2019-01-11

Likte første sesong av House of Cards. Ganske sikker på at jeg satte pris på sesong 2 (om ikke i samme grad). Og basert på hva jeg skrev i min oversikt over mediainnholdet jeg likte i 2016, så likte jeg sesong 4 litt (og da sannsynligvis sesong 3 en del mindre).

Og ikke minst fjerde sesong av House Of Cards som greide å snu skuta litt. Og som kanskje har en av den best avslutningsscenen på en sesong.

Sesong 5 begynte å bli litt mer outrert enn vanlig, og sjette (og det jeg tror er siste) sesong fortsetter den trenden. Det er en velprodusert serie med et meget bra visuelt uttrykk. Men samtidig lider den av at den nye sesongen må toppe forrige sesong i sin overdrevenhet. Så da blir det litt vel mange drap. Og veldig rar og usannsynlig politikk. På den annen side, se hvem som styrer i USA i dag.

Og på slutten av det hele, så er det vel i bunn og grunn bare den første sesongen som er noe særlig. Velspilt, vellagd og spennende. Og tankene går til det jeg skrev om Origin

The Da Vinci Code var spennende. Med et bra tempo. Men ting tyder på at at Dan Brown med all sin suksess tross alt er et one hit wonder. For de som liker å lese så er det nok mange som sier «DUH!». Men for sjangeren var The Da Vinci Code en lettfordøyelig roman

Og det er litt sånn med House of Cards. Første sesong var noe spesielt, men de klarte egentlig aldri å gjenskape det som gjorde den spesiell. Men det var et spennende første skritt for Netflix som produsent av TV-serier.

Men det er kanskje på tide å se den engelske originalen.