Solo

2018-06-03

Solo på fredag. Jeg likte den, selv om ikke den akkurat var en inntertier, men det er kanskje ikke så rart med tanke på alt som har skjedd med produksjonen av den. Ikke at jeg har fulgt med så mye, men har ikke unngått å høre om et regissørbytte eller to og at mange nye scener har blitt filmet etter at filmen egentlig har vært ferdig innspilt. Tror jeg.

I så måte kan det jo virke som om Ron Howard har gjort en strålende jobb med å sette sammen noe som til slutt virket som en sammenhengende film. Som også underholdte.

Rogue One, som jeg likte veldig godt hadde visst også lignende problemer under produksjonen, og selv om sluttresultatet ble en underholdende og både typisk og atypisk Star Wars film, så er det ikke å stikke under stol at det er noen scener som er malplassert.

På de to siste filmene har jeg ikke sett trailere eller på noen måte oppsøkt informasjon om de. Jeg visste at porgs var en ting på grunn av diverse memes på twitter, men ellers null trailere og anmeldelser før jeg så filmene. Bortsett fra før Solo, da leste jeg følgende fra en av mine favoritt sportsskribenter og podcasterpersonligheter, Joe Posnanski. Noe som gjorde at forventingene mine steg bittelitt (selv om jeg er uenig med han og hans familie når det gjelder The Last Jedi). I så måte ble jeg litt skuffet over Solo (selv om jeg fortsatt liker den). Så hans Movie Plus-Minus system stemte jo der.

Men tilbake til Solo. Jeg synes Alden Ehrenreich gjør en god Solo, smilet hans minte meg i alle fall om Harrison Fords fremstilling av figuren i den originale trilogien. Donald Glover er bra som Lando Calrissian og Phoebe Waller-Bridge stjeler vel egentlig filmen som droiden L3.

Om man ser bort i fra forløpertrilogien, så er dette dette svakeste Star Wars filmen jeg har sett. Underholdende og sebar. Men fortsatt svak. Men, det er litt forfriskende å komme bort fra skjebnen-til-galaksen-henger-i-en-trynn-tråd-plottet som er pådriveren i de andre filmene. Og med tanke på hvor mange filmer Disney kommer til å lage i årene fremover så er det jo klart at dette plottet ikke kan brukes i hver eneste film. Så som kinopublikum må vi jo trenes opp i det (de som har sett animasjonsseriene og lest en del av bøkene er jo vant til det, men den gemene hop er jo ikke det (meg inkludert)). En film med bakgrunnshistorien til en av de mest kjære karakterene fra Star Wars er i så fall et godt utgangspunkt. Selv om den visstnok ikke gjør det så bra i billettlukene.