Gjettelek om World Series

2016-10-23

På tirsdag starter World Series (eller onsdag om vi går ut i fra lokale forhold) mellom Cleveland Indians fra AL og Chicago Cubs fra NL. Cubs har jo tidenes mestertørke, de vant sist i 1908, og dette er første gang siden 1945 de er i World Series. Indians på sin side har vært litt nyligere i World Series (1954, 1995 og 1997), men siste seier kom i 1948.

Så uansett hva som skjer så er det jo litt morsomt at man har to lag med såpass til titteltørke i World Series. Og Cleveland har jo allerede fått sin seier med Cavs i NBA-sluttspillet.

I min spådom om ALCS og NLCS skrev jeg følgende om NLCS:

Kanskje Dodgers klarer å overkomme oddsene, men skal jeg tippe så tror jeg dette ender med fordel Cubs, etter 6 kamper.

Dodgers greide jo å nøytralisere køllene til Cubs en liten stund med Kershaw, Hill og Jansen. Men når man egentlig ikke har noe annet å by på så tar det slutt en gang. Særlig når Kershaw og Jansen sannsynligvis ble tom for drivstoff.

For ALCS var spådommen:

ALCS derimot blir enten ferdig etter 4 eller 7. Blue Jays om det blir 4, Indians om det blir 7.

Det ble Indians etter 5, så om det ikke ble helt korrekt ut i fra hvordan jeg formulerte meg skriftlig, så var jo tankegangen min at Blue Jays eneste mulighet var å feie Indians av banen. Klarte de ikke det ville Indians overlegne bullpen og smarte managervalg fra Tito Francona gi fordelen til Cleveland.

Så hadde jeg jo egentlig skrevet en god del ekstra, men programmet jeg skrev innlegget i krasjet når det postet og klarte av en eller annen grunn ikke å poste det nyeste jeg hadde lagt til, så det ble en litt tidligere versjon.

I stedet for gjenskape mine skriblerier av lav kvalitet, så nøyer jeg med å si at jeg tror det blir Cleveland etter 6 kamper.