ALCS og NLCS spådommer

2016-10-14

I mine spådommer om ALDS og NLDS bommet jeg kraftig på hva som skulle skje med mitt favorittlag, Boston Red Sox. Trodde de skulle vinne etter fire, i stedet ble de feid ut etter tre, og hadde vel egentlig aldri en sjanse. Etter å ha vunnet 11 på rad, så avsluttet de sesongen med å tape 5 av 6 (pluss de tre i sluttspillet). Sesongavslutingen etter at toppplasseringen i AL East var sikret (etter en walk off grand slam av Teixeira på Yankees Stadion) var kanskje litt indikativ for sluttspillsformen.

Så det ble Indians etter tre. Jeg var også litt vel optimistisk på Rangers sine vegne om hvor mye motstand de kunne yte, så jeg hadde rett med Blue Jays, men etter tre og ikke fem som jeg trodde.

I NLDS fikk jeg i det minste rett på Cubs etter fire, men det var ikke mye om å gjøre for at det hadde blitt en femte kamp der. Og Nationals greide ikke å feie bort Dodgers, men tapte etter 5, der tidligere Red Sox helt Dave Roberts brukte sin closer Kenley Jansen for 2.1 inninger. Og når Jansen begynte å slite falt valget på Clayton Kershaw, kun 2 dager etter at han hadde startet kamp 4. De som henfaller til den mer teoretiske og statistiske delen av baseball var i alle fall glade. Særlig når også trekker inn hvordan Indians manager Tito Francona (en annen Red Sox helt) brukte sine relievers mot Red Sox.

For NLCS så tror jeg det blir et lite antiklimaks for Dodgers ettersom de måtte bruke en del av ammunisjonen sin i en tøff NLDS og klarer nok ikke nødvendigvis å få brukt Kershaw på sin mest optimale måte. Cubs på sin side har derimot fått hvile en del dager ekstra og har jo totalt sett vært det beste laget i NL. 4-3 fordel Cubs i interne oppgjør i år.

Kanskje Dodgers klarer å overkomme oddsene, men skal jeg tippe så tror jeg dette ender med fordel Cubs, etter 6 kamper.

ALCS derimot blir enten ferdig etter 4 eller 7. Blue Jays om det blir 4, Indians om det blir 7.