Kinotid

2015-08-07

Ferietid er kinotid. I alle fall for meg. For da kan jeg enkelt dra på tidligforestillinger. Ikke så stor fan å gå på kino etter 18, og før det kolliderer det som oftest med jobb.

Først i ferien så jeg på Ant-Man, som er en helt fra Marvel-universet. En helt jeg ikke var kjent med.

Fra barndommen var jeg mest kjent med Fantomet, Lynvingen, Supermann, Edderkoppen og Hulken. Og har jo blitt kjent med noen flere via filmene om Iron-Man, Thor, Avengers, Captain America med flere.

I så måte var Ant-Man et veldig hyggelig bekjentskap som tolkes av Paul Rudd. Følger jo det som føles en relativt typisk formel for en person vi skal bry oss om. Kriminell, men av type Robin Hood. Gjør alt for å kunne være sammen med datteren så mye som mulig ettersom eks-konen er gift for andre gang.

Mye effekter naturligvis, men heldigvis føles de ikke dominerende kremt Man of Steel. Samt mye humor. Og morsomme filmatiske grep.

Og dagen før jeg skulle returnere fra Barteby til Tigerstad benyttet jeg sjansen til å se nyeste Mission: Impossible - Rogue Nation.

I hine hårde dager brukte SVT å sende tv-serien Mission:Impossible, som igjen var en nyproduksjon av en annen tv-serie fra 1966 til 1973. I 1996 kom første Mission: Impossible i den pågående serien som har Tom Cruise i hovedrollen. Den filmen likte jeg veldig godt. Fanget essensen av det jeg likte i tv-serien fra 1988 veldig godt. II i 2000 led under å være regissert av John Woo, og ikke De Palma. En skuffelse etter min mening. III var vel litt bedre, men det baserer jeg bare på at jeg ikke husker hvorvidt den skuffet meg eller ei. Scoren på IMDB sier seg enig med meg i alle fall. IV var, om ikke en retur til det jeg likte fra tv-serien og den første filmen, en retur til en bedre film.

V fortsetter den gode trenden fra IV. Rebecca Ferguson var strålende i rollen som Ilsa Faust. Tom Cruise er sitt sedvanlige jeg, mens Simon Pegg er litt irriterende (en del av skylden får vel regissøren ta).

Jeg hadde et litt annet inntrykk av hva slags film jeg kunne forvente etter å ha sett traileren under Ant-Man, men det var ikke til forkleinelse for filmen. Traileren var jo typisk nok alt for lang og hadde med for mange detaljer.

Begge to kan trygt anbefales, forutsatt at man liker superhelter eller spionaction.