Diamonds Are Forever

2013-06-24

Diamonds Are Forever er siste film med Sean Connery i rollen som James Bond. Offisielt i alle fall. Han spilte jo i Never Say Never Again, men denne er jo bare en nyinnspilling av Thunderball og ikke produsert av Broccoli. Guy Hamilton regisserer for andre gang.

Naturlig nok spiller diamanter en viktig rolle i denne filmen, og vi får fra begynnelsen se en smugleroperasjon utfolde seg, fra gruven i Afrika til destinasjonen. Og der figurene Mr. Kidd og Mr. Wint spiller en ‘viktig’ rolle. For meg virker det nesten mer som om de er med for ‘comic relief’.

Uansett, James Bond ender til slutt opp i Las Vegas der han etterforsker, sjarmerer noen damer og kommer opp i noen farlige situasjoner; før han finner ut at Blofeld er ute etter å kontrollere satellitter. Satellitter som skyter laserstråler (friggin laserbeams). Blofeld greier å holde verden som gisler en liten stund, før det hele løser seg.

Nok en gang en svak film i serien etter min mening. Av de sju til nå som var kommet ut, er det vel bare 2,5 gode filmer som er resultatet. De går seg fortsatt litt bort i effekter og dommedagsvåpen, glemmer av handling og måtehold.