The Rest Is History đŸ“»

2024-07-28

Har den siste uken prÞvd ut podcasten The Rest Is History, med episodene som omhandlet snikmordet pÄ Erkehertug Franz Ferdinand og de pÄfÞlgende som omhandlet opptakten til FÞrste verdenskrig.

Som for sÄ vidt var to greie tema ettersom dette er noe jeg har lest litt om fÞr og naturlig nok har litt kunnskap om. SÄ mye var kjent for meg. Men samtidig var det momenter som var ukjente for meg, og for andre ting fikk jeg nye perspektiver pÄ hva som hadde skjedd.

Noe som bĂžr medfĂžre at de andre episodene som kommer fra duoen sannsynligvis er etterrettelige.

Tom Holland og Dominic Sandbrook er sÊrs britiske i sin stil, og hÞres ut til Ä ha bra kjemi mellom seg. Skulle jeg muligens kritisere de for noe sÄ er det vel trangen til Ä gjengi noen utdrag fra historien med en tilgjort stemme. SÄ nÄr det er Erkehertugen eller Keiser Wilhelm II som skal gjengis sÄ blir det jo noen ganger gjort med en klisjeaktig engelsk med tysk aksent. Og selvsagt, Churchill fÄr «gjennomgÄ» han ogsÄ.

For meg er problemet at det blir litt vanskelig Ä fÄ med seg hva de faktisk gjengir. Og det er vel litt motsatt av hva som er formÄlet til en slik podcast.

Men, det blir nok Ă„ sjekke katalogen for Ă„ finne flere interessante temaer (og med 600+ episoder bĂžr det vĂŠre enkelt).