Presumed Innocent 📺

2024-07-24

Det begynner å bli noen år siden jeg så Antatt uskyldig, så den var ikke tankene mine når jeg begynte å se på Presumed Innocent på Apple TV+. Helt til navnet Carolyn Polhemus ble nevnt.

Etter å ha sett sesongfinalen i dag (og det er sesongfinalen, ikke seriefinalen (selv om jeg antar at det bare er navnet som skal leve videre, ikke de fleste av figurene)) så er min første innskytelse at jeg likte filmen bedre. Og jeg tror at mye kommer ned til at Jake Gyllenhaal som Rusty slett og rett ikke er likandes. Filmen har jo et interessant ensemble, og jeg tror at jeg likte de bedre enn de som var med i serien. Men uansett, mye av dette kommer til å være Harrison Ford versus Jake Gyllenhaal og der vinner rolletolkningen til førstnevnte.

Men det var en grei sommerserie, men balansen på hvorvidt Gyllenhaal sin Rusty fremstår skyldig som faen er eller uskyldig har de ikke helt klart å få til. Og da blir det ikke like lett å like han.

Om det var det som var målet for serien, kudos. Men sett opp i mot filmen så var det for meg en klar svakhet (selv om det er lenge siden jeg har sett den).