Det enkle er ofte det beste

2024-07-05

I fjor fikk jeg en iPad Pro Max til bruk på jobb, og tidligere i år anskaffet jeg meg rock paper pencil for å bruke på denne for å sjekke om opplevelsen med notatskriving ble noe bedre.

Og det ble den jo. Og ellers har jeg brukt litt tid på å virre mellom flere notatprogrammer (i hovedsak Notability og Goodnotes, men har tittet på flere) og mellom flere programmer for å lese, markere og notere i PDFer.

Sistnevnte er ofte en frustrerende kategori å teste ettersom mange krever at man importerer pdfene til appen, og om det man gjør i pdfen skal være synlig ellers så må man eksportere de igjen. Og ofte har et prisnivå på sine abonnementer som ikke er helt på linje med hva jeg er villig til å betale (selv om jeg skal innrømme at jeg sannsynligvis klarer meg med gratisversjonen).

For Notability og GoodNotes er derimot problemet at de har litt vel mange cloudfunksjoner som er slått på som default, og jeg skulle gjerne hatt litt mer individuell kontroll over når jeg bruker de funksjonene. Notability har fordelen med at de støtter norsk, og når jeg tester er de overraskende gode til å gjøre mine kråketær over til maskinskrift. Noe GoodNotes ikke støtter. Men alt i alt ser jo nesten GoodNotes best ut.

Men etter dubdub fant jeg ut at jeg skulle kanskje teste Apple Notater med Apple Pencil for første gang på 4-5 år. Og falt pladask for fyllepennen i PencilKit. Gjorde det til en positiv opplevelse å skrive på en iPad som ikke hadde rock paper pencil. Og det samme verktøyet brukes til å notere i den innebygde PDF-leseren.

Og sistnevnte har ingen av ulempene med den gjengse alternativene for PDF som jeg har testet. Så for mitt bruk heller jeg faktisk til å Apple sine alternativer. For mine behov er ikke så avanserte.