2024-07-03

Jeg måtte bruke opp noen kreditter hos Audible før de gikk ut, og bestemte meg for å bruke de på alle lydbøkene i The Hitchhikers Guide to the Galaxy.

Første bok blir lest av Stephen Fry, og var jo en meget behagelig opplevelse. Resten blir derimot lest av Martin Freeman (jeg er halvveis i bok 2) og jeg må innrømme at det er en liten nedtur. Ikke nødvendigvis pga Freeman, men mer fordi at jeg sammenligner han og hans forskjellige stemmer med de tilsvarende til Stephen Fry. Og jeg synes ikke hans Zaphod Beeblebrox eller Marvin er så veldig gode. Fordi jeg kan sammenligne de med Fry sine.

Hadde derimot Freeman også lest første bok, så tror jeg at jeg hadde hatt færre problemer med hans fremføring. Fordi da hadde jeg vært vant med hans valg. Selv om hans Beeblebrox er litt vel amerikansk for min del.

Og det er jo ikke til å stikke under en stol at første del av «The Restaurant at the End of the Universe» har litt vel mye Zaphod Beeblebrox.