2024-06-05

Ikke at Bartender var det viktigste verktøyet jeg kjørte på mine Macer. Men det var et greit program som gjorde det den skulle på en grei måte. Syntes det var litt for mange betalte oppgraderinger (men når jeg søkte i mail nå så ser jeg at jeg betalte for det for første gang i 2012, og om mine kalkulasjoner er korrekte, det er noen år siden).

Men i dag kom jo nyheten om at Bartender har en ny eier. Det er litt uklart hvem det er, og måten det har skjedd på innbyr ikke akkurat til tillit.

At en utvikler vil skifte fokus/beite/osv er forståelig. Å selge programmet til noen andre som er villige å holde det i live er helt greit. Dog, jeg har observert lignende tilfeller før der alle involverte faktisk annonserer hva som skjer.

Mitt favorittprogram for å lese rss på mine iDingser har siden det kom ut vært Unread, som nå er på sin tredje utvikler.

Og hver gang det har vært en endring har begge parter gjort alt for å gjøre overgangen smidig, og alltid informert godt om hva som skjer. Alle de andre programmene jeg har opplevd at et eierskifte har skjedd har alltid vært bra annonsert.

Kanskje ikke alltid at resultatet har blitt like bra i lengden. Men de gode intensjonene var der.

Men alt som har skjedd med Bartender er, som ungdommen sier nå til dags, sus.

Og jeg valgte å avinstallere det, så får vurdere om jeg skal installere en av alternativene eller om jeg klarer meg uten. Foreløpig valgt å fjerne menylinjeikonet fra en del av appene jeg bruker.