… not thinner horses

2024-05-15

Det er ikke fritt for at jeg den siste uken har tenkt på følgende sitat fra Henry Ford

If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.

Dog, som det ofte er med mange sitater, så blir de ofte feilaktig til en kjent person. Av en eller annen grunn så mener vi vel at gode sitater blir mer sanne om det er en kjent person som sier det.

(ikke første gang jeg har hatt samme skuffelse når jeg har prøvd å faktasjekke kjente sitater)

Fordi naturlig nok så er det mange som har hevdet at det er «INGEN» som har bedt om tynnere iPad, og at det er jo fryktelig mange som visstnok i stedet synes at Apple kunne latt iPad Pro vært like «tykke» som tidligere og i stedet gitt oss bedre batteritid.

Men som @havn skrev i sin post Yes, the iPad Pros Needed to Be Thinner så er det jo ikke nødvendigvis at å redusere tykkelsen var det viktigste for Apple (er bare litt mer visuelt slående når man sammenligner det med en iPod Nano). Vekt og ny balanse er nok like så viktig.

So, as the new iPads are thinner and lighter, they’ve spent some of the gains on making the keyboard lighter as well, and some on adjusting the angle to make room for a function row. Very valuable stuff, in my opinion!

(samt at trackpad kunne vokse litt også, selv om jeg må si at Apple av en eller annen grunn er dårlige til å gi spesifikasjoner på Magic Keyboardene for iPad).

På jobb har jeg det som nå er forrige generasjons iPad Pro Max, som jeg bruker med Smart Cover og Apple Pencil. Hadde ikke interesse av Magic Keyboard ettersom jeg bruker den til å skrive notater med Pencil, samt å kladde ting man diskuterer som man skal gjøre. Jeg bruker den bare på jobb (har tatt den med hjem noen ganger for å lese litt på dokumentasjon (selv om jeg er godt forspent med iPad på hjemmebane) for det er litt kjekkere å ha den større skjermen).

For min måte å bruke iPad Pro Max så har neppe 100 gram redusert vekt så mye å si. Og skulle jeg ha bedt jobben om å anskaffe noe nå, så hadde det nok blitt iPad Air Plus.

Dog, det som er mer interessant når det gjelder iPad er jo tross alt iPadOS. Og hva Apple kommer til å presentere på dubdub neste måned.