2024-04-05

Alle fremdriftsindikatorer innenfor den digitale verdenen lyver. Men jeg tror Synology sin for «secure erase» av en disk lyver mest.

Tok ut en disk av en volumgruppe og satte igang en secure erase. DSM antydet at dette var noe som kunne ta ca. 14 timer. Dette gjorde jeg om morgenen på onsdag. Noe som burde bety at midnatt samme dag skulle det være ferdig.

Jeg sjekket ikke status da, men når jeg på torsdags morgen sjekket status så var fremdriften kommet til 99%.

Jeg oppfattet det, som sikkert de fleste normale mennesker, som om at den snart var ferdig med prosessen. I skrivende stund, 1,5 døgn etter at jeg så den var 99% ferdig og 2,5 døgn etter at jeg satte i gang noe som visstnok skulle ta 14ish timer, så er den fortsatt på 99%.

Synes også at secure erase prosessen til Synology er merkelig stille. Jeg hadde forventet mer diskaktivitet av noe som medfører skriving av data til disk.