2024-03-11

Det er vel ikke toppen av smålighet, men det er vel litt der oppe. Og jeg vet ikke helt om det har den effekten det i teorien skal ha. I alle fall etter at Apple innførte «App Store Small Business Program».

Jeg abonnerer jo på noen apper jeg bruker i den inngjerdete hagen jeg bruker. Og noen av appene er jo utviklet av noen som jeg ikke nødvendigvis er fan av (mer en personlig aversjon mot hvordan de fremstår, ikke så mye pga meninger eller handlinger). Så da bruker jeg å la abonnementet gå ut, før jeg fornyer det etter noen dager. I midt hode så vil det bety at utvikleren ikke har klart å beholde meg som kunde, og når jeg begynner å abonnere igjen, så blir det med 30% til Apple i stedet for 15% om jeg hadde fornyet automatisk.

Ikke at Apple trenger pengene mer, og de har oppført seg særs umusikalsk den siste tiden (noen vil vel hevde at det alltid har vært sånn, men som bruker er ikke det noe jeg har blitt rammet av personlig).

Selv om ordene til Arnulf Øverland danser rundt i hodet (dog som oftest pga andre ting enn størrelsen hva et gigantisk selskap mener seg å ha rett på til når en liten uavhengig utvikler selger en app til meg (70% av noe er mer enn 100% av ingenting)).

Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv

Selv om jeg tror at denne ene utvikleren sannsynligvis tjener for mye til å være med i «App Store Small Business Program». Så det kan hende at personen går glipp av noen kroner.