2024-01-02

Det er jo klart at Oslo kommune må reise rundt med små snøfresere for å grave ut bilene for borgerne på vestkanten. Helst mens de også koster bort snøen fra bilene med påfuglfjær.

Fortauene på bildet i saken så nogenlunde brøytet ut. Jeg antar at selve gaten også vare det. Så er det da snøen rundt og på bilen kommunen skulle ha måkt bort? En nyttårshelg der det for Oslo snødde upraktisk mye, men ikke akkurat kan sammenlignes med problemene som oppleves i Agder.

Oslo sliter fremdeles med å komme seg etter et voldsomt snøfall nyttårshelgen. Fremdeles melder Ruter om forsinkelser i kollektivtrafikken, men hovedveiene er nå relativt bare. Det vil si: Hvis man klarer å få frem bilen fra snømengdene. Petter Lorange Hansen starter det nye året med å måke. Nå har han brukt halvannen time på å måke sin og konas bil i Odins gate på Frogner. Han bor i et område med beboerparkering og betaler over 5000 kroner i året for parkering og synes kommunen burde ha måkt bedre.
– Det virker som om kommunen ikke bryr seg. Det burde absolutt ha vært bedre måkt, sier han.

Alternativet er jo faktisk at de på vestkanten faktisk opplever at kommunen måker ut alle bilene, mens på østkanten må alle bileierene grave frem bilene sine hele tiden. Så vidt som jeg kan observere, jeg har bil så jeg vet ikke hvordan det oppleves.

Ceterum (autem) censeo automobilismus privatus esse delendam

(fritt sitert fra Cato den eldre)