2023-10-05

Det meste folk er i harnisk over på sosiale medier er slitsomt. Men det er en liten subgenre jeg liker godt, og det er når folk er i harnisk uten å ha satt seg inn ting (strengt tatt så gjelder vel dette det meste på Internett, og har nok gjort meg skyldig i å tenke i de baner selv, men jeg prøver å lese meg opp på situasjonen (og ikke hopper jeg rett ut i det uansett)).

Jamfør Arc, som er en kompetent nettleser jeg har brukt som min alternative nettleser siden jeg fikk tilgang til den. Safari er fortsatt min primære og den jeg liker best, men har prøvd å bruke Arc til å være innlogget på div tjenester ala Google og Microsoft som jeg ikke har lyst å forpeste Safari med. Jeg foretrekker å være utlogget der. Dog, med støtte for profiler i årets utgaver av diverse appleOS så er det en viss sjanse for at jeg holder meg enda mer til Safari (hadde de bare fått et valg om at «alltid åpne linker fra andre programmer i denne profilen» i stedet for sist brukte vindu uansett profil slik det er nå).

I går introduserte Arc noe de kaller Arc Max som i bunn og grunn er noen funksjoner som bruker AI.

opsjonsvindu for Arc Max

Som man kan se så har jeg slått på to av de. For de som jeg ikke har slått på er grunnen så enkelt som at:

  • Er ikke min foretrukne nettleser, så jeg har få faste faner
  • Som igjen medfører at jeg ikke bruker den til å laste ned ting (som oftest)
  • Og ChatGPT har jeg tilgang til via Raycast som er tilgjengelig overalt

Men de to gjenværende er jo interessante. Om jeg husker å bruke de.

Tilbake i starten. Du har jo de som kommer til å bruke alt sånn her uten å tenke på konsekvensene av det. Så har du de som reagerer og tror at alt dette er noe som er slått på for alle uten nå mulighet til å slå av. Kanskje det endres en gang i fremtiden. Hvem vet. Men akkurat nå så ser det jo ut som de gjør det riktige. Man har kontroll på hva som faktisk brukes.