Mord i Venezia 🍿

2023-09-17

Mord i Venezia er tredje film med Kenneth Branagh som mesterdetektiv Hercule Poirot.

Død på Nilen var etter min mening forglemmelig, og Mord på Orientekspressen var så vidt sebar.

Som jeg skrev om Død på Nilen:

Problemet med disse filmene er at jeg liker ikke det moderne visuelle uttrykket de har, og synes de utnytter både historie, setting og ensemble særs dårlig.

Og jeg synes ikke Mord i Venezia er noe særlig bedre. Den har en veldig uhyggelig atmosfære. Til tider veldig uhyggelig. Og jeg skulle nok at stolt litt mer på Odeon som brukte følgende sjangre om filmen «Krim,Drama,Skrekkfilm». For jeg tenkte jo naturlig nok «Pfft, det er jo en Hercule Poirot film, hvor skrekkete kan den være».

Svaret er veldig skrekkete, særlig for en som ikke liker den sjangeren.

Så det teller jo ikke positivt. Og ærlig talt, så synes jeg filmene med Branagh som Poirot er mer stil over substans. Som i noen tilfeller kan være greit. Men når stilen ikke føles passende, så blir det jo litt forglemmelig for min del.