2023-07-26

Til tider når iPhone ligger et annet sted i leiligheten enn der jeg og Apple Watch befinner seg, og sistnevnte mister kontakten med førstnevnte, så vil klokken pipe litt og gjøre meg oppmerksom på at f.eks «iPad har delt internett, skal jeg koble meg til». Som oftest ignorerer jeg den, og lurer litt på hvorfor den ikke bare kobler seg på det trådløse nettet, den har jo tross alt all nødvendig konfig fra iPhone. Men selvsagt, Apple Watch vil jo naturlig nok prioritere blåtann til telefon, så blåtann til delt internett, så WiFi, så mobilt.

I går så svarte jeg ja på det. Og i dag skjedde det samme mens jeg så på TV og da tenkte jeg «kan jeg ikke få den til å koble på delt internett automatisk».

Og da fant jeg Connect your Apple Watch to Wi-Fi og instruksene helt nederst. Så jeg gjorde det instruksene sa og slo på koble til automatisk. Noen strakser etterpå når den igjen mister kontakt med telefonen så blir spørsmålet i stedet «delt internett via iPad er koblet til det trådløse nettet …, vil du koble til det i stedet». Da blir jeg litt oppgitt. Lite smidig.