HidrateSpark Pro 🚰

2023-07-23

Fem-seks uker siden skulle jeg bestille en ting fra Apple Store som jeg trengte. Noen ganger har jeg den sykdommen at det er kjedelig å bare bestille en ting, og denne gangen var en av disse noen gangene. Så jeg idiotisk nok kjøpte en HidrateSpark termosflaske med tanke på at det var kjekt å kunne ha noe som kunne holde vanne kaldt på varme sommerdager. Samt kanskje motivere meg til å drikke litt mer vann (noe jeg egentlig ikke har problem, jobben er heldigvis bestykket med tappetårn som gir oss kaldt filtrert vann og kaldt filtrert vann med kullsyre). Men fordelen med HidrateSpark var jo at den skulle måle samtidig.

Samme dag som jeg fikk den ble jeg også tipset om appen Waterllama som gjorde det litt enklere å legge inn annen væske som ikke blir drukket fra en HidrateSpark.

I det store og hele så ser det ut som jeg får i meg den væsken jeg skal ha hver dag, og alltid har gjort det. Eneste er vel at i perioden etter lunsj frem til middag på kvelden burde jeg vært litt flinkere å drikke vann.

Men. Når man er så dum og kjøper en såkalt «smart vannflaske». Nok en ting som trengs å lades, så blir det jo ikke fritt frem at man har noen tanker om produktet etter å ha brukt det en stund.

Jeg var klar over at HidrateSpark brukte en egen ladeplugg i stedet for usb-c (som i 2023 er dustete). Men jeg tenkte at det sannsynligvis var noen gode grunner til det uten å ha sjekket det så nøye. Det som var mest plausibelt for meg var at de hadde en sånn ladeplugg fordi at man skulle kunne bruke flasken når man ladet den.

Neida, for å lade sensoren så må man ta den ut av flasken. Det som drikkes når den den lader må bare loggføres manuelt (som ikke er noe problem når man har Waterllama, det som er litt mindre optimalt er at man må rekalibrere sensoren når man plugger den inn igjen. Ikke en komplisert operasjon, ikke vet jeg hvor unøyaktig ting blir om man ikke gjør det, men det er et lite ekstra steg som burde vært unødvendig.

Ja, er jo klar over at det er jeg som er idioten som kjøper sånne ting. Men det var litt morsomt å få målt det, og få bekreftet at jeg normalt sett får i meg nok væske. Og flasken er grei den, kjekt å ha med seg hjem fra jobb på varme sommerdager.

Men, når sensoren en gang konker så blir ikke den erstattet.