2023-07-20

Testen av my mind varte ikke døgnet. Testet med å laste opp noen pdfer, noen linker til noen bloggposter, en tråd på Reddit, noen videoer fra YouTube og TED, en tråd fra en mastodoninstans og noen linker til diverse produkter.

Og resultatet når jeg skulle søke var begredelig.

Reddittråden ble et bilde, og teksten ble analysert og noen kjerneord lagt til som emneknagg. Problemet er jo at den valgte f.eks AB123 som kjerneord, så måtte jeg søke på AB123. Søkte jeg på 123 så ville den ikke finne noe.

PDFen fikk ikke lagt til noen emneknagger, ei eller analysert litt for noen kjerneord. Så alt den fant var basert på filnavnet.

En bloggpost med en del bilder ble besynderlig nok lagret som et bilde, men klarte bare lagre «venstre» halvdel av siden.

Videoen fra TED var det ikke mulig å søke på, selv om f.eks navnet på foredragsholderen var i URL-en.

Mastodontråden ble greit nok fanget opp, eller for å være mer nøyaktig, den første posten i tråden ble fanget opp greit (og pent). Men hva hjelper vel det når søket ikke finner ord i posten.

Det eneste som var noelunde fornuftig fra videoen fra YouTube og linkene til produktene/nettbutikkene. Sistnevnte var særs pene.

Men resultatene ellers får meg til å tvile at søkemotoren i produktet har særlig stor nytteverdi. For min bruk i det minste. Ellers lignet det mer på en alternativ versjon av Pinterest. Ikke at jeg har brukt Pinterest (bortsett fra å kanskje sparke hjulene når det var nytt), Pinterest anser jeg mest som en forpester av søkeresultat på Google.

Så blir nok fortsatt Raindrop (og prøve å være flinkere med å lagre ting) og stole på søket der.