Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One 🍿

2023-07-15

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One er den syvende filmen med Tom Cruise i hovedrollen. Filmen er et to timer og 40ish minutter angrep på sansene (i alle fall når jeg så den på iMAX), men jeg regner med at den også er det på «normal» kino.

Billett til M:I Dead Reckoning Part One

Og for å ta det standard klagepunktet mitt først som sist, den er lang, men jeg kjeder meg aldri. Selv om det definitivt er scener som kunne vært kortere eller kuttet. Dessuten, det å se Tom Cruise løpe som bare pokker er jo snart klisjeen over alle klisjeer. Men det er fortsatt spennende.

Antagonisten(e) er sånn passe. Esai Morales er ok, og den andre er jo fryktelig i tidsånden men veldig meh. Men nå har vel egentlig aldri antagonistene i M:I vært så veldig spennende i bunn og grunn.

For det er jo reinspekka action med Tom Cruise som i større eller mindre grad gjør stuntene sine selv som er det viktigste med filmene. Og det får vi jo i fullt monn i denne også.

Et lite minus i min bok er det derimot at det ser ut som Ethan Hunt sin gjeng med Luther (Ving Rhames), Benji (Simon Pegg) og Ilsa (Rebecca Ferguson) føles litt tilsidesatt og at Grace (Haley Atwell) ikke er den mest spennende tilveksten.

Og at snakket rundt antagonisten som ikke er Esai Morales har litt religiøse overtoner. Akkurat det føltes merkelig ut.

Men action er action, og bortsett fra feilskjæret med den andre filmen har M:I alltid levert.