Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One 🍿

2023-07-15

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One er den syvende filmen med Tom Cruise i hovedrollen. Filmen er et to timer og 40ish minutter angrep pÄ sansene (i alle fall nÄr jeg sÄ den pÄ iMAX), men jeg regner med at den ogsÄ er det pÄ «normal» kino.

Billett til M:I Dead Reckoning Part One

Og for Ă„ ta det standard klagepunktet mitt fĂžrst som sist, den er lang, men jeg kjeder meg aldri. Selv om det definitivt er scener som kunne vĂŠrt kortere eller kuttet. Dessuten, det Ă„ se Tom Cruise lĂžpe som bare pokker er jo snart klisjeen over alle klisjeer. Men det er fortsatt spennende.

Antagonisten(e) er sÄnn passe. Esai Morales er ok, og den andre er jo fryktelig i tidsÄnden men veldig meh. Men nÄ har vel egentlig aldri antagonistene i M:I vÊrt sÄ veldig spennende i bunn og grunn.

For det er jo reinspekka action med Tom Cruise som i stÞrre eller mindre grad gjÞr stuntene sine selv som er det viktigste med filmene. Og det fÄr vi jo i fullt monn i denne ogsÄ.

Et lite minus i min bok er det derimot at det ser ut som Ethan Hunt sin gjeng med Luther (Ving Rhames), Benji (Simon Pegg) og Ilsa (Rebecca Ferguson) fĂžles litt tilsidesatt og at Grace (Haley Atwell) ikke er den mest spennende tilveksten.

Og at snakket rundt antagonisten som ikke er Esai Morales har litt religiĂžse overtoner. Akkurat det fĂžltes merkelig ut.

Men action er action, og bortsett fra feilskjĂŠret med den andre filmen har M:I alltid levert.