Asteroid City 🍿

2023-06-25

Asteroid City er nok en veldig Wes Andersonsk film fra Wes Anderson. Det kan hende husken spiller meg et puss, men når jeg ser på filmene til Wes Anderson på IMDB, så er dette den femte av hans til nå 11 lanserte filmer jeg har sett (The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch fra før).

billett for Asteroid City

Som tidligere nevnt så har jo Wes Anderson en veldig markant stil, og Asteroid City skiller seg ikke ut så mye her. På et vis. Men samtidig så føles den jo litt mer lavmælt i sin Wes Andersonske stil. Noe kan være pga at han har begrenset antall lokasjoner. Tre som er i den sedvanlige sort/hvite stilen, og selve Asteroid City i farger.

Noe som kanskje passer opp mot at dette faktisk handler om et teaterstykke.

For meg, som ikke akkurat er en som har studert film og kunst, så er det litt vanskelig å sette ord på hvorfor jeg i det store og hele liker Wes Anderson sine filmer (av de jeg har sett, men jeg gjetter på at jeg vil like de fleste jeg ikke har sett også (får gjøre noe med det i sommer)). Det kan være fargene. Overgangene. Det smått absurde i det meste. Fortellerstilen. Alle de store stjernene som gjør sine små roller. Jeg vet ikke. Men noe er det.

Etter å ha sett på stjernegivingen min på Letterboxd, så innser jeg kanskje at jeg var for raus med «The Grand Budapest Hotel» (4,5), mens jeg muligens var for strikt med «The Darjeeling Limited» (3,5). Jeg tror jeg ville ha byttet om på scoren på de to.

Asteroid City, den fikk 5 fra meg.