Asteroid City 🍿

2023-06-25

Asteroid City er nok en veldig Wes Andersonsk film fra Wes Anderson. Det kan hende husken spiller meg et puss, men nÄr jeg ser pÄ filmene til Wes Anderson pÄ IMDB, sÄ er dette den femte av hans til nÄ 11 lanserte filmer jeg har sett (The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited, The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch fra fÞr).

billett for Asteroid City

Som tidligere nevnt sÄ har jo Wes Anderson en veldig markant stil, og Asteroid City skiller seg ikke ut sÄ mye her. PÄ et vis. Men samtidig sÄ fÞles den jo litt mer lavmÊlt i sin Wes Andersonske stil. Noe kan vÊre pga at han har begrenset antall lokasjoner. Tre som er i den sedvanlige sort/hvite stilen, og selve Asteroid City i farger.

Noe som kanskje passer opp mot at dette faktisk handler om et teaterstykke.

For meg, som ikke akkurat er en som har studert film og kunst, sÄ er det litt vanskelig Ä sette ord pÄ hvorfor jeg i det store og hele liker Wes Anderson sine filmer (av de jeg har sett, men jeg gjetter pÄ at jeg vil like de fleste jeg ikke har sett ogsÄ (fÄr gjÞre noe med det i sommer)). Det kan vÊre fargene. Overgangene. Det smÄtt absurde i det meste. Fortellerstilen. Alle de store stjernene som gjÞr sine smÄ roller. Jeg vet ikke. Men noe er det.

Etter Ä ha sett pÄ stjernegivingen min pÄ Letterboxd, sÄ innser jeg kanskje at jeg var for raus med «The Grand Budapest Hotel» (4,5), mens jeg muligens var for strikt med «The Darjeeling Limited» (3,5). Jeg tror jeg ville ha byttet om pÄ scoren pÄ de to.

Asteroid City, den fikk 5 fra meg.