Raycast

2023-05-13

Det startet vel med at Merlin Mann snakket varmt om Quicksilver for maaaange år siden. Og jeg brukte den vel en stund. Men så byttet jeg til LaunchBar og så meg egentlig aldri tilbake. Jeg har prøvd å venne meg til Alfred mange ganger. Mange ganger. Men aldri klart å venne meg til det.

Dog, fant en supportmail jeg sendte til LaunchBar i 2013 der jeg klagde på en bug, men fant ut at det var et selvpåført problem ettersom jeg rotet med andre launchere.

Even though Launchbar was my first love with regards to launcher utilities on the Mac (and if I recall correctly, the first software I bought to my first Mac in 2004), I’ve fooled around with other launchers. But I always come back to Launchbar.

Jeg har også prøvd å bare bruke Spotlight (og jeg har den konfigurert til å bruke ⌥+mellomrom, men bruker den bare til å søke etter filer og mail).

Men det er alltid noe som mangler, eller at ting fungerer på en annen måte enn det jeg er vant med fra LaunchBar, så det tar ikke så lang tid før LaunchBar tar over ⌘+mellomrom igjen.

Og når Raycast ble den store snakkisen for en stund siden (muligens 2021) så lastet jeg den ned, prøvde den litt, men ettersom det ikke var noen store «WOW» øyeblikk den gangen så gikk jeg tilbake til LaunchBar. Som jeg alltid gjør.

Helt til denne uken, når de lanserte Raycast Pro, så fant jeg ut at det kanskje var på tide å se litt nærmere å den igjen. Ikke at jeg har så veldig behov for de tingene som er inkludert i Pro (vel, sync at diverse innstillinger hadde nok vært kjekt, og bruk av AI enkelte ganger, men vet ikke om det er $100 i året verdt det kjekt).

Så jeg tittet på noen videoer som gikk igjennom enkelte tips og triks med Raycast (samt Raycast sin egen intro) og fant ut at her var det mye kjekt. Ikke minst på jobbmaskinen som har begrensede internettmuligheter. Er en del basisfunksjoner som kan ta over en del diverse nytteprogrammer jeg bruker nå i dag.

Og når jeg nå i kveld finner ut at jeg kan eksportere innstillinger, utvidelser med mer, og importere det til en annen maskin så ble det plutselig veldig interessant å prøve mer.

Og kanskje betale for Pro slik at jeg kan holde alle maskinene mine i sync (samt jobbmaskin i semisync).