2023-03-15

Jeg er ingen programmerer, men etter å ha lest meg litt mer opp på hva man kan gjøre i ssh_config, eller mer spesifikt ~/.ssh/config, og brukt litt tid i går og i dag for å strømlinjeforme konfigen min, og redusert den fra 1800ish linjer til 140ish linjer, så har jeg begynt å skjønne litt hvorfor programmerer synes det er godt å redusere antall linjer i koden sin.

Riktignok så er vel 5-600 av de linjene kommentarer jeg har brukt til et script som gjør om ~/.ssh/config til profiler i iTerm.

Men etter å ha lest hvordan man kan bruke LocalCommand i ~/.ssh/config og funnet et annet script for å gjøre om ~/.ssh/config til profiler i iTerm, samt den tidligere lesingen av man ssh_config så fant jeg ut at det var på tide å fikse mitt nåværende ~/.ssh/config monster.

At jeg også har lyst å bruke filen på en annen host pga tmux og iTerm sin tmuxintegrasjon hjalp nok også til.

Det eneste som gjenstår nå er hvordan jeg kan bruke Match i ~/.ssh/config til å slå av eller på opsjoner. Ettersom maskinen jeg vil bruke den på også er ProxyJump for den primære maskinen jeg bruker ~/.ssh/config på.

Dog, å vedlikeholde to forskjellige filer på 140ish linjer hver kontra 1800 er litt mer praktisk gjennomførbart.