2023-03-02

Etter gårsdagens post, så måtte jeg teste ut følgende litt nærmere.

Har ikke testet det med den første banken, men normalen er at om det skjer en endring med det biometriske, som f.eks at det legges inn et nytt fingeravtrykk eller ansikt, så vil nettbanken ikke godta å bruke biometri første gang etter at det skjer. Fordi apper har mulighet til å sjekke dette.

Så jeg la inn et nytt tryne i faceid, altså det samme som lå inne tidligere. Fordi jeg har bare et tryne.

Men det medførte som jeg trodde. Begge bankappene krevde at jeg logget inn for å slå på faceid igjen. Det er ikke passkoden fra telefonen som jeg bruker da. Samme med appen jeg bruker for å stemple inn/ut på jobb (greit nok det, er jo også der jeg kan endre hva som er bankkontoen min). Norsk Tipping appen krevde også innlogging med pinkode. Og 1Password krevde at jeg logget inn med hovedpassordet igjen.

En del andre apper, som f.eks ProtonMail brydde seg ei. Og det som var verre var at om den ikke kjenner igjen ansiktet så bruker den passkoden for telefonen. MS Authenticator ga også fanden i at et nytt ansikt var lagt til. Samme med Digipost.

Og med tanke på avsløringen, så skulle jeg ønske noen flere apper kunne få passkode + faceid. Som f.eks epostapper (på den korrekte måten, ikke ProtonMail måten).

Har alltid vært ekstra påpasselig når jeg skal taste inn kode i offentligheten. Skal bli ekstra ekstra påpasselig frem over. Og kanskje endre til en litt mer komplisert alfanumerisk kode.