2023-02-28

For noen uker siden så jeg en toot som snakket om siste episode av en Star Wars podcast som hadde det gode navnet Hoth Takes. Ble jo litt nysgjerrig basert på episodebeskrivelsen og lastet den ned.

Basert på denne ene episoden, så kommer jeg neppe til å høre mer på den. Det hjelper ikke at stemmene til vertene ikke akkurat var vellyd i mine ører, men hovedgrunnen er jo at jeg innser at det å diskutere i nitidig detalj om alt mulig i dette universet faktisk ikke er så veldig spennende. Jeg liker å snakke om filmene og seriene med folk jeg kjenner, men å foreta et dypdykk ala

Recent Star Wars projects like Obi-Wan Kenobi and Andor have shown us the strengths and weaknesses of the Imperial surveillance state. But how effective are the Empire’s cameras, databases, and scanners, and how well do storytellers justify the failure of this technology to snare our heroes and stamp out the Rebellion?

faller utenfor interessefeltet mitt. Og litt fordi at jeg innser at det er tross alt to hovedgrunner til at ting er slik de er i de fleste film og tv-univers.

  1. De er barn av sin tid når de ble lagd
  2. Fordi fortellingen krever det

Derfor blir det en liten krasj mellom det de sier om f.eks stormtroppene og hva vi ser de gjør i filmene.

Jeg har satt pris på å høre The Incomparable sine podcaster om Star Wars fordi de er sånn akkurat passe i stilen. Du har de som er supernerder og kan alt, så har man de som er normale filmelsker som liker universet. Og diskusjonene blir deretter.

Å høre på noen amerikanere som har fantasi til å problematisere en hver liten detalj uten å ha fantasi eller kunnskap om verdenshistorien til å finne en plausibel forklaring blir i lengden sannsynligvis veldig kjedelig. Det bør ikke være så vanskelig å se for seg at et imperium kanskje ikke har like god kontroll på alle planeter i de ytterste delene av en galakse som de har på planeter i sentrum av galaksen. Tror det er nok eksempler på dette i verdenshistorien.