Litt om Shrinking đŸ“ș

2023-01-30

Det heter jo at leger er det verste pasientene. Og skal man tro Jason Segel sin rollefigur i Shrinking sÄ gjelder det samme for psykologer.

Skal vÊre forsiktig med Ä dÞmme en serie etter to episoder, i alle fall nÄr man ser an pÄ hvem som er foran og bak kameraet. Og med bare ti episode i fÞrste sesong sÄ mÄ det kanskje vÊre litt kjappe i svingene med Ä sette opp premisset.

At Jimmy (Jason Segel) er i sorg etter at konen dÞde i en trafikkulykke. Ingen problemer der. At han driver litt utagerende festing med alkohol og andre rusmidler. ForstÄelig. At det ser ut til Ä ha vart en stund til sjenanse for naboer. SÄnt skjer nok i mange tilfeller.

At Jimmy gjÞr dette mens han har en datter i ca. konfirmasjonsalder som ogsÄ har mistet noen blir det litt verre Ä fordÞye som oppsett for en dramakomedie (med litt mer vekt pÄ komedie enn drama (Bill Lawrence og Brett Goldstein kan jo dette fra Ted Lasso og fÞrstnevnte kan det jo virkelig fra Scrubs)).

Og det gikk litt fort for Jimmy Ä gÄ fra det til Ä prÞve Ä bedre situasjonen med datteren, spilt av Lukita Maxwell. For det var neppe fÞrste gangen hun hadde opplevd situasjonen fra fÞrste episode.

Men igjen, med ti episoder mÄ man kanskje ta noen snarveier i den personlige utviklingen etter en tragedie. Og det gÄr kanskje an nÄr man har, i mine Þyne, en sÄpass likandes kar som Jason Segel i rollen.

Likevel, en litt uharmonisk start kan ikke ta bort i fra at det ser ut til Ä vÊre en relativt sterk besetning bÄde foran og bak kameraet. Som ikke er helt uvante med Ä levere komedier som ogsÄ greier Ä rÞre ved hjerterota. SÄ sÄnn sett er jeg mer optimist enn pessimist for de neste Ätte episodene (og kanskje forhÄpentligvis flere).