Litt om en reddittråd og fysiske kopier av film/tv.

2023-01-17

Prøver å bruke Reddit litt mer (før i tiden har det bare vært lesing der når jeg hatt fått linker dit fra andre steder (les Twitter (som oftest)).

Leste en tråd om å kjøpe media på disker, ikke stol på strømmeselskapene eller kjøpe det digitalt. Fordi fysisk media varer evig. Not. Tidens tann rammer alle. I tillegg er det jo litt upraktisk om man skal flytte.

Entropy. You're next

For en som faktisk har kjøpt en film på salg på iTunes fordi jeg ikke giddet å reise seg fra sofaen, lete etter samme filmen som dvd eller blu-ray som jeg visste var i bokhylla og samt å irritere meg over å bruke PlayStation som avspiller og spillkontrolleren som fjernkontroll så er det jo en holdning som virker rar for meg. Jeg har også kjøpt film på iTunes fordi det faktisk var noe feil med blu-rayen og det var for lenge siden jeg kjøpte den at det ikke var noe vits å reklamere.

Samt at jeg hadde lyst til å se filmen akkurat der og da.

Hadde jeg hatt et skikkelig hjemmekinoanlegg med projektor og mer til. Og uendelig med lagringsplass. Så hadde det kanskje sett annerledes ut. Uansett, det er ikke filmer jeg ser mest av på strømmetjenestene, det er tv-serier. Og mange av de er uansett ikke tilgjengelig på disker.

Samt at det er veldig få ting jeg ser på nytt og på nytt (regner ikke med de seriene jeg spiller av som innsovingslyd som repeterende titting).

Er det irriterende at HBO Max har fjernet noen serier i en skattemanøver. Jau. Men det er ikke som om jeg ikke har 1000 ting i backloggen over hva jeg vil se. Trekker bare på skuldrene. Og ser på en annen serie. Eller film. Er ikke nok timer i døgnet til å se på alt det gode som er tilgjengelig uansett.

Dog, jeg har en forståelse for at de som har småttiser som ser på samme film eller serie ørten tusen ganger om dagen at man kjøper inn fysisk medie sånn for husfredens skyld i tilfelle noe forsvinner fra strømmetjenesten eller internett faller ut.

Jeg skjønner litt frykten for å miste tilgangen til noe man holder kjært. Og jeg har noen ting i den kategorien jeg også. Men samtidig så tror jeg at jeg overlever. Det er så mye annet å se uansett.