2022-11-22

Litt interessant at jeg hørt på noen podcaster der de snakker om det som har skjedd med Twitter den siste tiden, så er det ingen som har nevnt noe om sakene som verserer om dårlig arbeidsmiljø i f.eks Tesla. Kanskje fordi det handler om de på fabrikkgulvet og ikke kunnskapsarbeiderene.

Også litt enerverende å høre på noen som har jobbet for seg selv i ørten år med å skrive bloggposter og linke til andre bloggposter/nyheter le av hvordan en større bedrift bemanner. Det kan hende at Twitter har hatt alt for mange ansatte, og det var sikkert grunnlag for redusere antall ansatte. Som observatør fra utsiden virker det dog litt kaotisk og lite fornuftig måte å gjøre ting på.

They had a team just for the search box, not search, just the box

Høres jo latterlig ut, men «team» er jo ikke en bestemt størrelse. Kan jo være alt fra 2-30. Eller kanskje flere. Og det kan jo hende at medlemmene i dette teamet også tilhører andre team osv. Sånne uttalelser tatt ut kontekst og mer kunnskap synes jeg er litt problematisk. Heldigvis var Anil Dash en passende gjest til å skape litt balanse under denne delen av samtalen med tanke på at han er vant med å ha flere kolleger enn bare seg selv.