How to Be Perfect 📚

2022-07-03

How to Be Perfect: The Correct Answer to Every Moral Question av Michael Schur er fruktene av alle studiene og samtalene Schur hadde i forbindelse med å skape serien The Good Place, en serie jeg er stor fan av.

Det er ikke fra TV jeg først ble kjent med Mike Schur, men som ofte gjest på The Poscast (hadde sett noen av de første sesongene av den amerikanske versjonen av The Office, og klarte ikke å se Parks and Rec før etter at jeg hadde sett første sesong av The Good Place (og hoppet over sesong 1 som jeg aldri klarte å fullføre)).

Det er jo en vanskelig øvelse, men jeg tror første sesong av The Good Place er noe av det mest perfekte som er sendt på TV, og med sine fire sesonger en perfekt porsjonert serie. Man er mett og fornøyd, men samtidig kunne man gjerne hatt mer.

Og i tillegg så er jo de filosofiske spørsmålene den rører ved veldig interessante.

Det er jo selvsagt begrenset hvor detaljert en komedie med 50 episoder på 20ish minutter kan være om moralfilosofiske spørsmål (og det samme gjelder en komedieforfatter og 304 sider med tanke på at spørsmålene han tar opp har vært gjenstand for utallige sider og diskusjoner gjennom hundrevis av år).

Jeg har kjøpt boken som papir, men har lest den som lydbok (noe måtte jeg bruke alle kredittene jeg får fra Audible så lenge jeg glemmer å stoppe medlemskapet). Lydboken kan anbefales. Den leses av Mike Schur med bidrag fra Kirsten Bell, D’Arcy Carden, Ted Danson, William Jackson Harper, Manny Jacinto, Mark Evan Jackson og Jameela Jamil fra The Good Place. Filosofen Todd May kommer også med noen fotnoter. Dette er en bok med mange fotnoter, og fotnoter til fotnotene, men det fungerer veldig bra.

Det er i sannhet en «Philosophy For Dingdongs …For Morons».

Philosophy For Dingdongs …For Morons

Likte den veldig godt, men det kan jo være fordi Mike Schur sin fornuft ligner veldig mye på min fornuft.