2022-06-13

Ettersom det har vært WWDC, så har jeg mot normalt hørt på noen flere techpodcaster. Og når jeg sier flere så mener jeg to, og det er de to siste fra Upgrade. ATP ligger i køen, men det blir jo litt mer … hatlytting … basert på min aversjon mot enkelte der.

Og har jo sett på noen flere tech-youtubere. Særlig sistnevnte gruppering lever tydeligvis i sin egen lille boble når de ikke har fantasi nok til å se hvorfor Apple *peke rundt omkring* fortsetter å selge M1 MBA og at den nye MBA er litt dyrere.

Og på Upgrade var det et lytterspørsmål om hvorfor Apple ikke mente A12Z i hans iPad Pro (2020) (som også ble brukt til utviklerminien de solgte eller leide før overgangen til Apple Silicon) ikke var kraftig nok for Stage Manager og var dermed hans iPad Pro allerede utdatert.

Svaret er jo selvsagt ja, ettersom det er en nyere iPad Pro på markedet.

Men fra spøk til alvor, selvsagt ikke. Bare fordi den ikke støtter en ny funksjon som kommer så er den selvsagt ikke utdatert. Men man får jo selvsagt vurdere om den ene funksjonen er så viktig at det fordrer kjøp av en ny iPad Pro. Jeg ville dog ha ventet til neste versjon minimum. Og i tillegg kommer det vel litt på hvilke apper man kjører. Noen utviklere er kjappe å komme med støtte som optimaliserer bruken av nye funksjoner, andre er litt tregere *kremt Google*. Dog, de var jo forbausende kjappe når Apple begynte å legge inn støtte for andre defaultapps for enkelte ting.

Verdt å merke at A12Z tross alt er vel bare en A12X med en ekstra gpu-kjerne. Og den kom i 2018.

Men det er jo ikke første gang Apple har gjort slike vurderinger, og neppe siste heller.

Og vurderingen min at det var lurt å slutte å høre på techpodcaster (bortsett fra den ene + den på 15 minutter) viser seg fortsatt å være smart. Ellers så kommer jeg til å skrive 500ish ord hver gang jeg har hørt på en.