Top Gun: Maverick 🍿

2022-05-27

Da har man vært på kino for første gang siden 25. januar i herrens år 2020, og valget falt på Top Gun: Maverick. Mest fordi den nettopp hadde premiere, jeg hadde utnyttet muligheten til å ta fri på en inneklemt dag, og dermed var blant de filmene som har forestillinger hele dagen.

Det var godt å være på kino igjen, men djiz, med en cola, popcorn og billett ble det dyrt (og når jeg synes noe er dyrt, da er det ofte dyrt).

Husker ikke når jeg så Top Gun første gang, men jeg er ganske så sikker på at jeg ikke har sett den i dette millenniet. Så husken om den er ganske så vag. Men jeg likte den, det er jeg sikker på. Men det er jo en film som er lett å like når man er i den alderen.

Tom Cruise ser jo cirka like gammel ut som han gjorde i 1986, Jennifer Connelly er fortsatt blant de smekreste, Lewis Pullman som Bob ‘Bob’ Floyd var filmens komiske alibi, mens Glen Powell som Jake ‘Hangman’ Seresin fylte rollen som denne filmens Iceman med sitt tryne som både var smekkert og noe man ville smekke til.

Og når man snakker om Tom ‘Iceman’ Kazansky, så var han blitt sjef for Stillehavsflåten, og man hadde en scene som jeg skjønte når jeg så den var veldig emosjonell, og har nå googlet om hvorfor det var emosjonelt med tanke på at Iceman i filmen hadde halskreft, noe Kilmer tydeligvis også har slitt med de siste årene.

Men ellers så var det moro for alle spenna, fete actionscener og røff musikk.

Skal man flisespikke på noe så er det vel at det gikk fra vinterlig til sommerlig veldig fort. Sikkert mye annet å spikke flis på også, men når jeg blir underholdt, så er det jeg fokuserer på.

Det var moro med kinobesøk igjen.